szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanulmány szerint másfél millió amerikai diák hajléktalan ma az Egyesült Államokban. A számuk rövid idő alatt megduplázódott.

A National Center for Homeless Education legfrissebb, a 2017-18-as tanévre vonatkozó adatai szerint már másfél millió diák volt legalább átmenetileg hajléktalan a tanév során - írja a BBC. 2004-2005-ben még csupán 680 ezren voltak hajléktalanok. Tehát tizenhárom év alatt több mint megduplázódott a hajléktalan diákok száma az Egyesült Államokban.

A hajléktalanság pedig nem csak egy gazdasági helyzet, nagyban befolyásolja a diákok tanulmányi eredményeit is. A jelentés szerint a hajléktalan diákok kevesebb, mint harmada tudott megfelelően olvasni, matekból és a természettudományos tárgyakból pedig még ennél is rosszabbul teljesítettek.

A hajléktalanság okaira több magyarázat is lehet, de a három legfőbb oknak a lakáspiaci válság, a munkahelyek megszűnése, és a függőségek, de nagy szerepe van az iskolások hajléktalanná válásában a családon belüli erőszaknak is - írja az oldal.

A legtöbb szakértő szerint a megoldás abban rejlik, hogy megfizethető áron kéne több lakást biztosítani a családoknak és a diákoknak, valamint támogatást kéne nyújtani azoknak a családoknak, ahol az említett traumák vagy függőségek jelen vannak. Ezen felül fontos nyomon követni, hogy a diákok hogyan teljesítenek hosszabb ideig az iskolában, mivel a hajléktalanság hatása akkor is megmaradhat, ha már ismét van hol lakniuk.

Lövöldözés volt egy texasi egyetemen: ketten meghaltak

Lövöldözés volt a texasi főváros, Austin egyetemének egyik campusán hétfőn, ketten meghaltak, egy sebesültet pedig életveszélyes állapotban kórházban ápolnak - jelentette be az austini rendőrség.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.