szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor lesz vége a vizsgaidőszaknak a legtöbb egyetemen, ezzel együtt mikor kezdődik a tavaszi félév? Itt van a legnépszerűbb egyetemek tanévrendje.

Vannak, akik még javában vizsgáznak, ugyanakkor egyes hallgatók már a tavaszi félévük órarendjét tervezik. Nem csak egyetemenként, karonként is változó tud lenni az időbeosztás, de a legtöbb egyetem közzétette az egységesített tanév rendjét - ezekből mutatunk most néhányat.

Jellemzően a vizsgaidőszak után és a szorgalmi időszak kezdete előtt lesz néhány napjuk regenerálódniuk a hallgatóknak, főleg azoknak, akik korán letudják a vizsgáikat.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a vizsgaidőszak utolsó napját 2020. február 1-jére (szombatra) jegyzik, míg a szorgalmi időszak február 10-én kezdődik majd. A február 10-es kezdés egyébként érvényes a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói számára is.

A vizsgaidőszak azonban eltérően ér véget ezen egyetemek többségén is. A BME-n január 29-e az utolsó vizsgázási lehetőség, míg a Corvinuson már január 25-én végetér a vizsgaidőszak. Egyedül a DE-n ugyanúgy január 31-e a vizsgák végét jelentő nap.

A legkorábban a Pécsi Tudományegyetemen ér véget a vizsgaidőszak, január 24-én. A leghamarabb pedig a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem diákjai kezdik a félévet, február 3-án kezdődik újra náluk a szorgalmi időszak.

Februárban érkeznek a magasabb ösztöndíjak - 2020-ban ismét emelkedett a hallgatói normatíva

Idén újra emeltek a hallgató normatíván, így 2020-tól további 30 százalékkal emelkednek a hallgatói ösztöndíjak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.