szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Állami ösztöndíjas képzésen kezditek az egyetemet ősztől? Akkor ezt a szabályt érdemes nagyon jól ismernetek. Hány félévig tanulhattok egyetemen, főiskolán államilag támogatott formában?

Az állam összesen tizenkét félévet finanszíroz – ha ennél hosszabb képzésről van szó, például egy hatéves általános orvosi szakról, összesen tizennégy félévig tanulhattok állami ösztöndíjjal.

A tizenkét félévet több képzésre is fordíthatjátok, például egy alap- és egy mesterképzésre.

Félbehagynátok az egyetemet? Egy fontos szabály változik 2020-tól

Hogyan változnak a szabályok, ha a otthagyjátok az egyetemet vagy főiskolát anélkül, hogy abszolutóriumot szereznétek? 2020-tól ezekre kell figyelnetek, ha állami ösztöndíjas képzésen tanultok.

Állami ösztöndíjas hallgatóként azonban vállalnotok kell, hogy a képzési idő másfélszerese alatt oklevelet szereztek, emellett az oklevélszerzést követő húsz évben az igénybe vett állami ösztöndíjas félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszonyt tartotok fenn.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.