szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Cikksorozatunk következő részében a vidéki egyetemek kollégiumainak árairól olvashattok. Mutatjuk, hogy milyen kiadással kell számolnotok, ha kollégiumba költöznétek.

Korábban már megnéztük a legnépszerűbb fővárosi egyetemek kollégiumainak árait. Most összeszedtük tizenkét egyetemi város kollégiumainak árait, cikkünk első részében hat várost néztünk meg tüzetesebben.

Debrecen

A Debreceni Egyetem kollégiumainak a térítési díja épületenként változó – a legolcsóbban 12 ezer forintért, a legdrágábban pedig 35 ezer forintért kaphattok helyet. A Campus Hotel diákotthonban a háromágyas szoba 21 ezer forintba, a kétágyas 23 ezer forintba, az egyágyas szobák pedig 36 ezer forintba kerülnek.

Eger

Az egri kampusz kollégiumi árai 9-19 ezer forint között mozognak. A költségtérítéses hallgatóknak minden esetben 12 ezer forint többletköltséget kell fizetniük a kollégiumi díjon felül.

Kaposvár

A Kaposvári Egyetem három kollégiumban helyezi el a diákokat. Az Új Kollégium az állami ösztöndíjas hallgatóknak havonta 15 500 forintba, önköltséges hallgatóknak 27 150 forintba kerül. A Csukás Zoltán Kollégiumban valamivel olcsóbban lakhattok – államilag támogatott hallgatóknak 11 650 forintba, a költségtérítéses hallgatóknak 23 300 forintba kerül a férőhely. A legtöbbet a Kaffka Margit Kollégiummal spórolhattok, ahol állami ösztöndíjas hallgatóként már havi 9 320 forintért, önköltséges hallgatóként pedig 20 970 forintért kaphattok szobát. Ezen kívül a többletszolgáltatásért – internet, kábel TV, konditerem, szauna, kerékpár használat – minden kollégiumban további 1500 forintot kell fizetni havonta.

Ennyiért lakhattok budapesti kollégiumban szeptembertől

Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Új cikksorozatunkban utánajárunk, milyen kiadással kell számolnotok, ha kollégiumba költöznétek. A budapesti egyetemek kollégiumainak árairól olvashattok.

Miskolc

A Bolyai Kollégiumban a havi díj 9-11 ezer forint között mozog, az Uni Hotelben pedig havi 16 ezer forinttal kell számolni.

Szeged

A kollégiumi térítési díjak mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az államilag támogatott hallgatók esetében 10 ezer forint körüliek, a költségtérítéses diákok esetében pedig 10-16 ezer forint között mozog a szobák ára.

Győr

A Széchenyi István Egyetem kollégiumai közül a legolcsóbban – 13 ezer forintért – a Cserháti Sándor Kollégiumban lakhattok, viszont ez nem Győrben, hanem Mosonmagyaróváron található. A győri kollégiumokért havonta 13 900-20 500 forintot kell fizetni. Ezek kétágyas szobákat jelentenek, azonban a Külső kollégiumban már 9 300 forintért kaphattok a háromágyas szobákba férőhelyet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.