szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Focibajnokságot szervez március 30-án a Kossuth térre a Hallgatói Szakszervezet és a Szabad Egyetem, így hívnák fel a figyelmet az oktatást és a tudományos életet régóta sújtó alulfinanszírozottságra.

„ Az esemény célja, hogy rendhagyó módon tiltakozzunk az oktatás és a tudomány intézményes szabadságát fenyegető döntések ellen. Felhívjuk a figyelmet az oktatást és a tudományos életet régóta sújtó alulfinanszírozottságra, szemben a futballba öntött százmilliárdokkal. Bár mi is szeretjük a focit, de olyan országban szeretnénk élni, ahol az állam nem csak a miniszterelnök hobbiját fejleszti” – írják a március 30-áa tervezett eseményről szóló közleményükben.

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet azt írja, olyan Magyarországot szeretnénk, ahol az oktatás és a tudomány állami finanszírozása nem kevesebb súlyos milliárdokkal, mint a sporté.

Újabb diáktüntetés? Április végén demonstrálnak a 2020-as felvételi szigor elhalasztásáért

Április 26-ra szerveznek tüntetést a Kossuth térre középiskolások és egyetemisták: többek között a 2020-as felvételi szigor elhalasztását kérik, szerintük ugyanis a kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a felsőoktatási felvételit. A megmozdulást a Független Diákparlament is támogatja.

„A kormány nem hajlandó érdemi párbeszédre sem a diákkokkal, sem tanárokkal, sem pedig a tudomány képviselőivel. Bízunk benne, hogy a foci nyelvén sikerül átadnunk üzenetünket! Bár a rendőrség sportrendezvénnyé akarta nyilvánítani a demonstrációnkat, hogy betilthassa, a bíróság átlátott a szitán és megerősítette: alkotmányos jogunk van a véleménynyilvánításhoz” – írják, hozzátéve: a bajnokságra négyfős csapatok érkeznek, egyetemek, tanárok, szakszervezetek, szakkollégiumok, baráti társaságok képviseletében.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!