szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már lehet pályázni a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2018” címre. A pályázatokat március 28-án éjfélig kell leadni.

A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet azok a diákok és hallgatók nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.

Három kategóriában lehet pályázni

1. kategória: Azok az 5-8. évfolyamos tanulók pályázhatnak, akik köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásában vagy magántanulói jogviszonyban vesznek részt.
2. kategória: Azok a 9-13. évfolyamos tanulók pályázhatnak, akik köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásában vesznek részt vagy magántanulók.
3. kategória: Azok az alap-, mester-, osztatlan képzésen vagy felsőoktatási szakképzésen tanuló hallgatók pályázhatnak, akik nappali tagozatosak.

Az elismerést olyan diákok kaphatják meg, akik - korcsoporttól függően – a 2017/2018-as tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot értek el, emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek.

A pályázatokat 2019. március 28-án éjfélig kell leadni, az eredményről június 3-tól e-mailben kaptok értesítést, illetve a díjazottak listáját is ekkortól teszik közzé a kormányzati portálon.

Ezzel az ösztöndíjjal az Egyesült Államok bármelyik egyetemén tanulhattok

Meghirdette a 2020/2021-es tanévre szóló ösztöndíjait a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság: ezekre az ösztöndíjakra azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel és megfelelő szintű angolnyelv-tudással rendelkeznek.