szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghirdette a 2020/2021-es tanévre szóló ösztöndíjait a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság: ezekre az ösztöndíjakra azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel és megfelelő szintű angolnyelv-tudással rendelkeznek.

Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

Három formában pályázhattok:

  • posztgraduális hallgatói ösztöndíj: alapfeltétel a 2019. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma
  • oktatói, kutatói ösztöndíj: alapfeltétel a 2019. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele.
  • Humphrey-ösztöndíj: szakmai továbbképzéssel kombinált egyéves tanulmányi program, ajánlott a közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára.

Az ösztöndíj a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé a csereprogram tervezetét, amelyben évente 160 ország 8000 állampolgára vesz részt.

Az angol nyelvű pályázat beadási határideje hallgatóknak és Humphrey-pályázóknak: 2019. május 20., oktatóknak és kutatóknak: 2019. október 10. A pályázatokról bővebben itt olvashattok.

Csehországban és Franciaországban is tanulhattok ezzel az ösztöndíjjal

Ha szívesen tanulnátok néhány hónapot külföldön, ajánlunk számotokra egy remek ösztöndíj-lehetőséget.