szerző:
Eduline

A legjobb magyarországi egyetemek diplomáival még most sem jelent problémát az elhelyezkedés: a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak 93 százaléka az oklevél megszerzését követő fél éven belül állást talált, míg az ELTE-sek kétharmadának már az államvizsga előtt volt állandó állása.

Bár a legfrissebb adatok szerint a tanév végével ismét megugrott a pályakezdő munkanélküliek száma, a foglalkoztatási adatokból és a felsőoktatási intézmények pályakövetési eredményeiből az derül ki, hogy a fiatalok közül legkönnyebben a diplomások találnak állást – írja a Magyar Nemzet.

Diplomaosztó a Corvinuson - a neves egyetemek oklevelével jobb az elhelyezkedési esély
©

A legjobb egyetemek és főiskolák hallgatóinak elsöprő többsége hamar el tud helyezkedni – persze nem mindegy, hogy ki milyen szakmát választott. A bölcsészeknek és a természettudósoknak akkor is nehéz a dolguk, ha az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztek diplomát. Mennyi idő alatt találnak munkát a frissdiplomások? A témáról itt olvashatsz.

A Szegedi Tudományegyetemen végzettek átlagosan hat hónap alatt találnak állást, és átlagosan nettó 150 ezer forintot keresnek, míg a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóinak negyven százaléka külföldön próbál szerencsét. Milyen fizetésre számíthatnak a BA- és BSc-diplomások? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline