szerző:
Eduline

Már folynak az előkészületek a debreceni nagyerdőben, ahol július 20-án kezdődik a térség legnagyobb bulija, a Campus Fesztivál.

A nagyerdei stadionban és környékén több mint kétszáz hazai és külföldi fellépő műsorát láthatja a közönség. Mások mellett olyan nemzetközi produkciók várják majd a fesztiválozókat, mint a nu-jazz kultúra legnagyobb képviselője, az osztrák Parov Stelar vagy a venezuelai Désorden Publicó és az argentin Argies.
   
Angliából több produkció is szerepel a programkínálatban. Zenél majd a Moving Fusion & Metrik, a rave és a keményvonalas electro keverékét hozza a Hostage, de a punkrock és az angolszász muzsika rajongói sem maradnak eredeti előadó nélkül: a debreceni Nagyerdőn debütál a The Trees és ott lesz az ambient, ambient-house műfajok egyik legendája, a brit Chris Coco - tette hozzá. A legjobb nyári fesztiválokról itt olvashatsz.

©

Nyári fesztiválhoz méltóan a "hazai csemegék" is ott lesznek a Campuson. Debrecenben már klasszikus a Subscribe, a Quimby, az Irie Maffia vagy például Deák Bill Gyula fellépése. Zenei különlegességnek ígérkezik a Csík Zenekar Presser Gáborral és Lovasi Andrással, a Biorobot Unplugged Bérczesi Róberttel, a magyar népzenei hagyományt a klasszikus amerikai dzsesszel ötvöző Dresch Quartet, valamint SP koncertje. 

A rock mellett többek között a népzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket összesen hét színpadon. Az újdonságok mellett megunhatatlanok a Dumaszínház poéngyárosai és idén ott lesz a nagy mesemondó, Berecz András is - tájékoztatott Bakó Csaba.

A fesztivállal egy időben rendezik meg az immár hagyományos Campus Olimpiát. A résztvevők száma várhatóan meghaladja majd az ezret, ők kispályás fociban, strandröplabdában és kosárlabdában mérhetik össze ügyességüket.

MTI