szerző:
Eduline

Két hét múlva kerül a kormány elé a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló előterjesztés, mely a Ludovika főépületét jelöli meg a 2012-ben megnyíló intézmény helyszínének - írja a Népszava.

Az épületet használó Természettudományi Múzeumnak költöznie kell, az első tárakat már ősszel össze kell pakolni, de azt még nem tudják, hova mennek. A kormány a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Corvinus Egyetem Közigazgatási Karának összevonásaként létrejövő intézmény, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központjának a Ludovikát szemelte ki.

Kiss Norbert miniszteri biztos a lapnak a múzeum elköltöztetését az épület rossz állapotával indokolta, valamint azzal, hogy az intézmény jelenleg Budapest három, egymástól távoli pontján működik, ezért szükséges lenne az egységes elhelyezés. A közszolgálati egyetemről szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

A Ludovika főépülete. A múzeumnak mennie kell
©

A Népszava arról is ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes márciusi bejelentésének megfelelően Országos Vadászati Múzeum nyílik. A lap szerint a terveket ugyan hét lakat alatt őrzik, ám annyit megtudtak, hogy a kiállítás Hatvanban nyílna a Grassalkovich-kastély helyreállítása nyomán.

Az épületben a vadászat, halászat bemutatása mellett a Hatvany család és a kastély múltja is megjelenne. A lepusztult épület többmilliárdos felújítását európai uniós források segítségével regionális operatív program keretében tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma.

MTI