szerző:
Eduline

A felsőoktatás műszaki szakirányán tanuló, korábban Szombathelyen élő diákoknak rendeztek állásbörzét szombaton a szombathelyi városházán; a település ipari parkjában működő nagyobb cégek képviselői is bemutatták álláskínálatukat.

"Számunkra is kellemes meglepetés, hogy ilyen nagy az érdeklődés, több száz volt szombathelyi diák fogadta el a meghívásunkat" - mondta Molnár Miklós (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere.

Hozzátette: Szombathely rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, az egyetlen kitörési pont, ha a helyi gazdaság fejlődéséből pótlólagos bevételre tud szert tenni a város.
A városvezetés szoros kapcsolatot épít ki a helyi cégekkel, hiszen látható, hogy a következő években a fejlesztési igényekhez legalább 2500 emberre van szüksége az öt legnagyobb foglalkoztatónak a városban - mondta.

Molnár Miklós szólt arról is, hogy néhány hete az általános iskolák végzőseinek és szüleiknek tartottak tájékoztatót, amelyen a szakmunkásképzés iránti érdeklődést próbálták felkelteni. Május 7-én a középiskolásoknak tartanak a jelenlegihez hasonló találkozót, akkor a nagyobb cégek tanulmányi ösztöndíjairól is tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTI