szerző:
Eduline

Már csak egy napjuk van igénylésre mindazon hallgatóknak, akik a tavaszi szemeszter első utalásakor szeretnének diákhitelt kapni. A felvehető hitelösszeg 200 ezer - költségtérítéses hallgatóknak 250 ezer - forint is lehet.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók már márciusban hozzájuthassanak diákhitelükhöz, február 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban (az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon).

Aki már az első tavaszi folyósításkor (március 11-én) kölcsönhöz akar jutni, annak fontos, hogy február közepéig beiratkozzon főiskolájára, egyetemére. Csak az kapja meg március 11-én a diákhitelt, akinek aktív hallgatói jogviszonyát február második felében a felsőoktatási intézménye visszaigazolja a Diákhitel Központnak - olvasható a közleményben.
A Diákhitel Központ honlapja. Érdemes utánanézni a részleteknek

A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, továbbra is havi 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben részt vevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

Akik korábban már kaptak diákhitelt, azoknak nem kell újra igényelniük, viszont a márciusi folyósítás érdekében nekik is be kell iratkozniuk február közepéig. Emellett az esetleges módosítási igényeiket, adatváltozásaikat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon. A diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. Mit kell tudnod a diákhitel törlesztéséről? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

MTI