szerző:
Eduline

Nemrégiben átlépte a kétmilliót az uniós Erasmus-ösztöndíjban részesült fiatalok száma - közölte csütörtökön az a program magyarországi koordinátora, a Tempus Közalapítvány sajtóreferense.

Az EU egyik legjelentősebb vívmányaként elismert ösztöndíjprogram 2013-ig újabb egymillió európai fiatal külföldi tanulmányához kíván lehetőséget teremteni - tette hozzá Dányi Andrea. Felidézte, hogy a 22 esztendeje életre hívott programba Magyarország kilenc éve kapcsolódott be, s az elmúlt tanévben mintegy 3800 magyar hallgató tanulhatott külföldön az ösztöndíjnak köszönhetően, míg hozzánk megközelítőleg 1700 fiatal érkezett az unió más országaiból.

A magyar pályázók közül a legtöbben Németországban szeretnének részképzésen részt venni, míg a népszerűségi toplista második és harmadik helyét Franciaország és Olaszország foglalja el - mondta a sajtóreferens.

Az Erasmus évente 180 ezer diák tanulását segíti a kontinensen, és ami kevésbé ismert: 1997 óta több mint 200 ezer, a felsőoktatásban dolgozó tanár is élt a program kínálta lehetőségekkel.

Október 15-én az érdeklődők egykori ösztöndíjasok élménybeszámolói révén is ismerkedhetnek a mobilitási program részleteivel a Tempus Közalapítvány szervezésében, a HVG állásbörzéjén.

 

mti