szerző:
Eduline

A dél-afrikai Lindie Botes tavaly novemberben döntött úgy, hogy megtanul magyarul. Még egy dolgot megfogadott: nem vásárol tankönyvet, kizárólag ingyen elérhető online eszközökkel fogja elsajátítani a nyelvet.

©

Lindie Botes tavaly november huszadikán döntött úgy: megtanul magyarul. Semmilyen ismerettel nem rendelkezett nyelvünkről, ehhez képest két hónap után itt tart - írja a hvg.hu

Hogy hogyan érte ezt el? Azt mondja, könyvet például nem használ. Beszámolójából kiderül, hogy már a magyar ábécé elsajátításához is online szolgáltatást használt, egészen konkrétan a YouTube-on nézett-hallgatott olyan videót, amellyel az adott hangok kiejtését is gyakorolni tudta.

A kiejtést emellett a Forvo nevű weboldal/alkalmazás segítségével is gyakorolja, ott ugyanis anyanyelvi beszélők által felolvasott hanganyagokat lehet találni.

Ezek mellett Lindie magyar nyelvű zenét is hallgat, melynek szövegét online követi, például a zeneszoveg.hu oldalon, majd Google Translate segítségével értelmezi magának.

A magyarul tanuláshoz Lindie igénybe veszi a Skype-ot is, ahol egy magyar barátjával szokott gyakorolni, illetve ő mond neki nyelvtani tudnivalókat is.

Ingyenes és jól működik: újabb ingyenes online fordítót ajánlunk

Nyelvvizsgára készültök, szükségetek van egy hiteles, gyors és megbízható fordító programra? Akkor ezt az oldalt nektek is ajánljuk. Dictzone.com Ezt a szótárat nemcsak magyar-angol fordításnál használhatjátok: a szöveget magyarról németre, lovári nyelvre, görögre, japánra, franciára, latinra, olaszra, oroszra, románra, spanyolra, svédre, szlovákra és törökre is lefordíthatjátok. Persze a rendszer idegen nyelv-magyar irányban is működik.