szerző:
Eduline

Állami támogatással végeznétek el egy OKJ-s képzést? Itt van az egyik legfontosabb feltétel.

©

Az egyetem elkezdése előtt szakmát szeretnék szerezni. Bármilyen OKJ-s képzést el lehet végzni államilag támogatott formában?

Sajnos nem. Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő összes szakképzést nem lehet megtalálni az ingyenesen elvégezhető szakok között - hívja fel a figyelmet korábban a tanfolyamokj.blog.hu.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján meg lehet nézni a képzési jegyzéket. Azokat a szakképzéseket, amelyek mellett nem csak a TK rövidítés szerepel, indítják iskolai rendszerű képzésben is - ezeket lehet állam támogatással elvégezni. A TK a tanfolyami képzés rövidítése, ezek fizetős tanfolyamok. A többi feltételről itt olvashattok:

Ingyenes OKJ-s képzésre jelentkeznétek? Itt találjátok a legfontosabb feltételeket

Kihasználnátok a lehetőséget, és állami támogatással végeznétek el két OKJ-s képzést? Érdemes odafigyelni néhány feltételre. Tényleg két OKJ-s képzés elvégzését támogatja az állam? Igen, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.

Itt a tíz legnépszerűbb OKJ-s képzés listája

Egyre több fiatal jelentkezik OKJ-s, vagyis az Országos Képzési Jegyzékben szereplő képzésre, tovább növekedett a 15-24 év közötti jelentkezők száma. A társadalombiztosítási ügyintéző- és a bérügyintéző-képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a nők körében, ezt a két szakot egyébként együtt szokták elvégezni a tanulók, mert sok munkahelyen egy emberhez tartozik mindkét terület.