szerző:
Eduline

A hétéves új-zélandi kislány meggyőzte az ország közútkezelő ügynökségét, hogy cseréljenek le egy táblát, hogy az elfogadóbb legyen a nőkkel.

©

A kislány az utakra kihelyezett “Lineman” tábla miatt kereste fel a közútkezelőt. Ez egy figyelmeztető tábla és akkor szokták kirakni, ha éppen villanyszerelők dolgoznak a felsővezetékeken vagy más kábeleken. Angolul a szó kifejezetten arra utal, hogy férfiakról van szó - írja a 444.hu.

NZTA News on Twitter

We were happy to take Zoe's suggestion on board, because great ideas can come from anyone, including seven-year-olds! Good on you, Zoe! https://t.co/CanSuHBNXN

Zoe Carew küldött ezzel kapcsolatban egy levelet a közútkezelőnek, hogy mindezt helytelennek tartja, hiszen nők ugyanúgy dolgozhatnak villanyszerelőként, mint férfiak. “Én nem szeretnék villanyszerelő lenni... , de más lányok lehet” - írta, majd megkérte a céget, hogy cseréljék le a táblát egy megfelelőbbre.

A cég válasza hamarosan meg is érkezett: azt írták, lecserélik a táblákat és "Lineman" helyett utána már “Line Crew” feliratú táblákat fognak használni (ez villanyszerelő személyzetet takar, és férfiakat és nőket is jelenthet). “Jó ötletek bárhonnan jöhetnek, még egy hétévestől is” - posztolta ki a társaság a honlapjára - teszik hozzá.

Szexista szabályt hoztak az egyetemen, így tiltakoztak a diákok

Miniszoknyában, forrónadrágban tiltakoztak a szexista öltözködési szabályok ellen a kolumbiai egyetemisták. A medellíni Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) nemrég új öltözködési szabályokat tett közzé. Ebben óva intették nő hallgatóikat a miniszoknya viselésétől, mert azzal "elterelhetik csoporttársaik és oktatóik figyelmét" - írja a 444.hu. A szexista szabály ellen tiltakozva természetesen miniszoknyás, forrónadrágos hallgatók árasztották el az egyetemet.