szerző:
Eduline

Az akár 400 ezer forintos kezdő fizetés, a rugalmas munkaidő és az IT-szektor munkaerőhiánya miatt egyre több kismama, illetve kisgyerekes szülő képzi át magát programozóvá.

©

Az Index azt írja, a Progmatic programozóiskola adatai szerint egyre több a nő a képzéseiken, de még így is csak 10-25 százalék közötti az arányuk. Az IT-nagyvállalatok felől egyre nagyobb a nyomás, hogy minél több nő legyen ebben a férfiasnak mondott szakmában.

A cégek nem csak ezt erőltetik, hanem a rugalmas munkavégzést is, hogy munkaerőhiányukat így enyhítsék. Ennek meg is van az eredménye, a fiatal szülőket vonzza az otthoni munkavégzés és a nem ritkán 400 ezer forintos kezdő fizetés. A Progmaticnál eddig minden kisgyermekes szülő végig is tudta csinálni a képzést, sőt, rögtön munkát is kapott utána.

370-430 ezer forintos kezdő fizetést kapnak azok, akik ilyen képzést végeznek el

Mennyit kereshetnek azok a pályamódosítók, akik nem az egyetemek-főiskolák informatikai szakjai, hanem a néhány hónapos programozókurzusok közül választanak? Jelenleg több mint egy tucat, kisebb-nagyobb magániskolában lehet programozást tanulni, a legtöbb intézmény Budapesten alakult - írja a hvg.hu. A Codecoolnál négy helyszínen, több százan tanulnak egy időben. A képzés egyéves, amit féléves gyakorlat követ.