szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bérügyintéző, társadalombiztosítási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, sportedző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző – a Perfekt Zrt. adatai szerint ezek a legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint azoknak, akiknek idén nem az elképzelésük szerint alakult a felvételi, érdemes az érdeklődésüknek megfelelő OKJ-s képzést választani, rövid időn belül, rugalmas időbeosztásban szerezhetnek olyan piacképes szakmát, amellyel gyorsan és jó fizetéssel el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon.

A felnőttképző intézmény adatai alapján érettségi után egyre többen végeznek el valamilyen OKJ-s képzést. Úgy vélik, Ráadásul pluszpontokat is jelenthet a felvételi során, így a következő alkalommal még nagyobb eséllyel lehet pályázni a felsőoktatási helyekre. Ezen kívül remekül kiegészítheti az egyetemi vagy főiskolai diplomát is.

A legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések: bérügyintéző, társadalombiztosítási ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, sportedző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy az OKJ képzések átalakítása miatt lehet, hogy idén utoljára van lehetőség felnőttképzésben, rövid idő alatt megszerezni, a jövőre akár többletpontot is nyújtó OKJ-t, ezért nem érdemes halogatni a döntést.

Az OKJ-s szakképesítés is beleszámít az államilag támogatott félévekbe? Itt a válasz

Mielőtt elkezdenétek az egyetemet, szívesen tanulnátok egy szakmát, de nem tudjátok, hogy az OKJ-s szakképesítés is beleszámít-e az állami félévekbe? Mutatjuk, milyen kapcsolat van a diplomaszerzés és az OKJ-s bizonyítvány megszerzése között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!