szerző:
Eduline

Hány pontot érhetnek a felvételin a különböző versenyeken elért helyezések? Itt a válasz:

©

A felvételinél szerezhető maximális 100 többletpont állhat versenyeken való kimagasló teljesítményért kapott pontból is. Ezek a versenyeken lehetnek tanulmányi illetve sportversenyek is természetesen. Az elérhető 100 pontot természetesen semmilyen oknál fogva nem lehet meghaladni, tehát ennél többet senki nem kaphat.

OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny)

1–10. helyezésért 100 többletpontot, 11–20. helyezésért 50 többletpontot, 21–30. helyezésért 25 többletpontot kaphatnak a felvételizők.

TUDOK (Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája)

A nagydíjasok 30 pontot, az első díjasok pedig 20 pontot szerezhetnek.

Országos Művészeti Tanulmányi Verseny

Ezen a versenyen a legalább 3. helyet elért diákok 20 ponttal gazdagodhatnak.

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Az előzőhez hasonlóan ezen a versenyen is legalább 3. helyezést kell elérni ahhoz, hogy 30 pont már szerepeljen a felvételi többletpontok között.

A 2018-as keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Nagyon fontos határidő jár le ma, erre figyeljetek!

November 15-én éjfélig jelentkezhettek a 2018-as keresztféléves felvételire, a hitelesítési határidő november 20. A felvételizőknek a 2018. november 15-én, éjfélkor lejáró határidőig végezniük kell a személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével az E-felvételi felületén - hívja fel a figyelmet a Felvi.