szerző:
Eduline

A 2018-as pótfelvételin is húztak extrém magas ponthatárokat. Volt olyan képzés a felvételin, ahova csak a maximális 500 ponttal vagy éppen 480 ponttal lehetett bekerülni. Mutatjuk a teljes listát.

©

Toronymagasan a Budapesti Metropolitan Egyetem turizmus-vendéglátás képzése vezet, ide a maximális 500 ponttal lehetett csak bekerülni. Szintén magas pontszám kellett az Eszterházy Károly Egyetemre is, itt 480 ponttal lehetett bekerülni a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra. Magas volt a ponthatár a Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán, levelező formában és a Semmelweis Egyetem általános orvosi szakán is. Az előbbihez 478, míg az utóbbihoz 472 pontot kellett elérni a felvételizőknek.

Intézmény és szak Pótfelvételi ponthatár 2017
 EKE - csecsemő- és kisgyermeknevelő (Eger) 480
 KJF - kommunikáció és médiatudomány (levelező, Budapest) 478
 SE - általános orvosi 472
 PTE - óvodapedagógus (német nemzetiségi) 472
 ELTE - történelem (Szombathely) 462
 KJF - gazdálkodási és menzsment (levelező, Székesfehérvár) 456
METU - turizmus-vendéglátás (levelező, felsőoktatási szakképzés) 500
 DE - romanisztika (olasz) 464
 PTE - politikatudományok 442
 DE - óvodapedagógus 432

A 2018-as pótfelvételi ponthatárainak teljes listáját itt nézhetitek meg, a legnépszerűbb szakok ponthatárairól szóló cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai: ennyi pont kellett a legnépszerűbb szakokhoz

Nyilvánosságra hozták a 2018-as pótfelvételi ponthatárait: a legnépszerűbb szakok között van olyan, amelynek önköltséges formájára a minimális 280 ponttal is be lehetett kerülni, több képzésen azonban 400 körüli ponthatárokat húztak. A pótfelvételire augusztus 8-ig lehetett jelentkezni, az egyetemek és főiskolák - néhány kivételtől eltekintve - csak önköltséges szakokat hirdethettek meg.