szerző:
Eduline

Már megnézhetitek az e-felvételi rendszerében az összpontszámotokat - két hét múlva pedig jönnek a ponthatárok!

©

A jelentkezési hely neve melletti "pontszám" oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Ilyen részeredmény  alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba);  mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.

A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a "Mindent megmutat" link segítségével pedig egy kattintással jeleníthető meg az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete. A táblázat felett, a "Pontszámítás indoka" sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Megvan a budapesti Pont Ott Parti helyszíne - és az egyik fellépő

A Rio Budapest lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti helyszíne, a programok délután háromtól kezdődnek. Mi már azt is tudjuk, milyen koncert lesz. A Facebook-eseményből kiderül, hogy koncertek, sportolási lehetőség és kerekasztal-beszélgetések is lesznek az idei Pont Ott Partin, amelynek a helyszíne a Rio Budapest lesz (1117 Budapest, Hengermalom út 133.)