szerző:
Eduline

Hamarosan kezdődnek a szóbeli érettségik, itt találjátok a magyarérettségi tételeit, ha a kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli vizsgára jelentkeztek.

©

Mindkét szinten 20-20 tétel van magyar nyelvből és irodalomból külön-külön. Természetesen azok, akik a saját középiskolájukban érettségiznek középszinten, már ismerik a saját tételsorukat. A fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli magyarérettségi tételeit pedig itt nézhetitek meg:

null

null

Ha a szóbeli pontozásáról, vagy az értékelés szempontjaiól szeretnétek bővebben oplvasni, akkor kattintsatok ide.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyen lesz a szóbeli magyarérettségi: tételek, pontozás, szabályok

Milyen lesz a magyarérettségi szóbeli vizsgája? Hány pontot lehet szerezni és milyen szempontok alapján értékelnek közép- és emelt szinten? Utánajártunk. A magyarérettségi szóbeli vizsgája egy magyar nyelvi és egy irodalmi tételhez megfogalmazott feladat megoldása, és a megoldás kifejtése. A tétellapon megjelölt feladatot a vizsgázónak önállóan kell kifejtenie.