szerző:
Eduline

Fontos információk a keresztféléves képzésekről: mennyit kell fizetni, ha több helyet szeretnétek megjelölni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Kell fizetni a jelentkezésért, ha keresztféléves képzésre szeretnék felvételizni?
Hány helyet lehet ingyen megjelölni?

A jelentkezés ingyenes, ahogy a tavaszi időszakban is, azonban ha többet helyet szeretnétek megjelölni, akkor azért fizetnetek kell.

A felvételin legfeljebb 6 jelentkezési hely jelölhető meg: 3 díjmentesen, másik 3 pedig képzési helyenként 2 000 forint kiegészítő díjért. Ha valaki ugyanazon intézmény ugyanazon szakának ugyanolyan képzési szintű, munkarendű, képzési nyelvű, valamint helyű állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formájára is jelentkezik, akkor ezért nem kell kiegészítő díjat fizetnie, mert – bár az online felületen külön sorban kell feltüntetni a jelentkezéseket – a megjelölt két hely egynek számít - írja az Oktatási Hivatal.

Az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2018. november 15.

Meddig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire?

Meddig lehet jelentkezni az idei keresztféléves felvételire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Szeretnék februárban elkezdeni egy mesterszakot, ezért jelentkeznék a keresztféléves felvételire. Meddig adhatom le a jelentkezésemet? A keresztféléves felvételire 2018. november 15-én éjfélig lehet jelentkezni, míg a hitelesítés határideje november 20. A dokumentumok pótlásának határideje 2019. január 10., a ponthatárokat várhatóan 2019.