szerző:
Eduline

Utánajártunk, milyen szempontok szerint értékelik az érettségizőket az informatikaérettségi szóbeli vizsgáján.

©

Hogyan pontozzák az emelt szintű informatikaérettségi szóbeli vizsgáját?

Az értékelés a következő szempontok alapján történik:

  • logikai felépítés (6 pont)
  • kifejezőkészség, szaknyelv használata (6 pont)
  • tartalom (12 pont)
  • kommunikatív készség (6 pont)

Így jön össze a maximális 30 pont. A logikai felépítés szempont a jó időbeosztást értékel: a lényeg kiemelését és a követhető gondolatmenetet. A tartalmi szempont azt értékeli, hogy a felelet mindent tartalmaz-e, ami a témakörhöz szükséges, esetleg vannak-e tárgyi tévedések, rossz magyarázatok. A kommunikációs készségre pedig úgy kapható meg a maximális 6 pont, ha a vizsgázót jól lehet a témában vezetni, ha elakad, akkor megérti, amit kérdez a bizottság, és lehet vele a témáról tartalmas párbeszédet folytatni.

Így kellett megoldani az emelt szintű informatikaérettségi feladatait

Nyilvánosságra hozta az emelt szintű informatikaérettségi megoldási útmutatóját az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora: Az emelt szintű informatikaérettségi javítási útmutatója: A többi dokumentumot itt éritek el. Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.