szerző:
Eduline

Még van pár hét az érettségi végéig és vannak, akiknek még hátra van a szóbeli. Nekik szeretnénk segíteni néhány hasznos applikációval, hogy gördülékenyebb legyen a felkészülés.

Az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy nem olvastad el az egyik kötelező olvasmányt? Csak napok vannak hátra, de tudnod kell miről szól? Itt egy applikáció, ami segít, ha nehéz a helyzetben vagy.

A Kötelező olvasmányOK nevű app segítségével e-book és hangos könyv formájában is megtalálhatod a kötelezőket. Ez azonban nem csak azoknak segítség, akiknek nincsen meg könyv formátumban az olvasmány, hanem azoknak is akik a szóbeli előtt még át szeretnék nézni "azt a bizonyos idézetet". Egy helyen megtalálod őket, gyors és komfortos.

Felválthatod a nehéz és hatalmas értelmező szótárakat a Magyar értelmező szótár applikációjával, illetve a Helyesírási szótárat is telepítheted. Ez a két lehetőség az alkalmazások próbaverziója, mely két napig ingyen használható, de nem is kell több, hiszen már nincs sok hátra.

Végül pedig, hogy a pontos tervezéssel se legyen probléma, itt a My Student Life - iskolai tervező programja, amiben pontosan vezetheted a felkészülés utolsó napjainak menetét.

3 app, ami segít pihenni az érettségi előtt

Az érettségi előtti utolsó napok már általában csak a lazításról szólnak. Ehhez kerestünk nektek néhány hasznos appot. Ma már tényleg mindenre van mobilos applikáció, így a relaxáció is megoldható telefonról, tabletről. A megfelelő lélegzési technika az ellazulás alapja. A légzést meditációs gyakorlatok közben tudatosan kell gyakorolni, ehhez pedig segítséget nyújt a Breath2Relax nevű alkalmazás.