szerző:
Eduline

Hány pontot érhetnek a felvételin a különböző versenyeken elért helyezések? Utánajártunk.

©

A felvételinél szerezhető maximális 100 többletpont állhat versenyeken való kimagasló teljesítményért kapott pontból is. Ezek a versenyeken lehetnek tanulmányi illetve sportversenyek is természetesen. Az elérhető 100 pontot természetesen semmilyen oknál fogva nem lehet meghaladni, tehát ennél többet senki nem kaphat.

OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny)

1–10. helyezésért 100 többletpontot, 11–20. helyezésért 50 többletpontot, 21–30. helyezésért 25 többletpontot kaphatnak a felvételizők.

TUDOK (Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája)

A nagydíjasok 30 pontot, az első díjasok pedig 20 pontot szerezhetnek.

Országos Művészeti Tanulmányi Verseny

Ezen a versenyen a legalább 3. helyet elért diákok 20 ponttal gazdagodhatnak.

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Az előzőhez hasonlóan ezen a versenyen is legalább 3. helyezést kell elérni ahhoz, hogy 30 pont már szerepeljen a felvételi többletpontok között.

A sporteredményekről, és az ahhoz kapcsolódó maximálisan elérhető többletpontokról itt olvashattok. Az Eduline Felvételi pontszám kalkulátorát pedig itt éritek el.

Pontszámítási szabályok a felvételin: van, amikor nem jár többletpont a nyelvvizsgáért

Kaphattok-e többletpontokat a nyelvvizsgáért a 2018-as felvételin, ha két emelt szintű érettségit szereztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Két emelt szintű érettségi mellett is lehet kapni pluszpontot a nyelvvizsgáért? Vagy ezzel megszereztem a maximális pontszámot? Az emelt szintű érettségi 50 többletpontot ér, és mivel maximum kettőért adnak pluszpontokat, ezekkel 100 pontot szerezhetsz az 500 pontos felvételi rendszerben.