szerző:
Eduline

Mikor lesznek az érettségi szóbeli vizsgái? Mettől meddig tartják a középszintű és az emelt szintű szóbeliket? Utánajártunk.

©

Az írásbeli érettségi vizsgák hamarosan véget érnek - de a diákok nem maradnak vizsga nélkül.  A 2018-as emelt szintű érettségi szóbeli vizsgák időszaka: 2018. június 7-14.

Az idei középszintű érettségi szóbeli vizsgák időszaka: 2018. június 18-29. Vagyis a 2018-as érettségi szóbeli vizsgái június 7-én kezdődnek, és június 29-én érnek véget.

Érettségi 2018: hány százaléktól mehettek szóbelire?

Hány százalékos eredménnyel mehettek szóbelizni? Itt a válasz. Hány százaléktól mehettek szóbelizni? Egy tantárgyból összesen 25 százalékot, vizsgarészenként - vagyis a szóbelin és az írásbelin - minimum 12 százalékot kell elérnetek a ketteshez. Kivétel ez alól az emelt szintű idegen nyelvi vizsga, itt a vizsgarészeket másként kell értelmezni.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.