szerző:
Eduline

Hétfőn az emelt szintű informatikavizsgával folytatódik az érettségi szezon. Milyen témakörök kerülnek elő a gyakorlati vizsgán? Hány percet kapnak a diákok a feladatok megoldására?

©

A gyakorlati vizsgán a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk.

Mennyi idő van a viszgára?

Emelt szinten 240 perces a gyakorlati vizsga, az időt tetszésetek szerint oszthatjátok be, a feladatok megoldási sorrendjét is ti határozzátok meg.

Így kellett megoldani az emelt szintű informatikaérettségi feladatait

Nyilvánosságra hozta az emelt szintű informatikaérettségi megoldási útmutatóját az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora: Az emelt szintű informatikaérettségi javítási útmutatója: A többi dokumentumot itt éritek el. Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Hány pontot érnek a feladatok?

A vizsgán különböző témakörökből kaptok feladatokat: a szövegszerkesztést, a prezentációt, a grafikát és a weblapszerkesztést tartalmazó feladatsor megoldásáért 30 pont, a táblázatkezelésért 15 pont, az adatbázis-kezelésért 30 pont, míg az algoritmizálásért és az adatmodellezésért 45 pont jár.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Milyen tételek vannak a szóbelin?

Az emelt szintű szóbeli vizsga központi tételsor alapján zajlik, amit itt megnézhettek.

Itt vannak a 2018-as emelt szintű érettségi témakörei informatikából

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2018-as emelt szintű informatikaérettségi segédanyagait - itt találjátok azokat a témaköröket, amelyeknek az ismeretét a szóbeli vizsgán ellenőrzik a tanárok. Ezekből a témakörökből kell vizsgáznia azoknak, akik 2018-ban informatikából érettségiznek emelt szinten.

A digitális műveltséget mérik

Az emelt szintű informatikaérettségi feladatait két részre lehet osztani: a gyakorlati vizsga egyrészt a digitális műveltséget méri, azt, hogy mennyire tudjátok használni az irodai csomagot, tudtok-e weblapot, táblázatot és szöveget szerkeszteni, képeket kezelni, illetve prezentációt készíteni. Ilyen tudás nélkül nem lehet az egyetemen boldogulni.

Az emelt szintű vizsga másik része a programozáshoz kapcsolódik: Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának egyetemi tanára korábban az eduline-nak úgy nyilatkozott, csaknem mindegy, hogy az egyetemre felvételiző diákok melyik nyelven tudnak programozni, a lényeg, hogy a programíráshoz szükséges gondolkodásmódot elsajátítsák.

A németérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok.

Egy ismert DJ-ről és az egydolláros szemüvegről is kaptak szöveget a diákok a németérettségin.