szerző:
Eduline

Már csak pár órát kell várnotok a 2018-as felvételi ponthatárokra - nem csoda, hogy a pulzusa mindenkinek az egekben van.

1. Pulzus az egekben...

Annyira izgultok, hogy a szülők/nagyszülők/barátok már nem is a felvételi eredménye, hanem az egészségetekért izgul.

©

2. És ha ez nem lenne elég

Ha még egyszer valaki azt mondja nektek, hogy "nem dől össze a világ, ha nem kerültök be az X egyetemre", felrobbantok. Ezerszer hallgathattátok meg ezt a bölcsességet az elmúlt napokban, és már elegetek van. (De hogy mi is csatlakozzunk az okoskodókhoz: tényleg vannak más lehetőségek, ha nem sikerül a felvételi: pótfelvételi, OKJ, nyelvtanfolyam, külföldi önkénteskedés, munka egy évig).

3. Még mindig azon tűnődtök

... hogy mennyivel lenne magasabb a pontszámotok, ha jobban sikerült volna a matekérettségi, és hogy lehet, mégis érdemes lett volna megváltoztatni a szakok sorrendjét. De lehet, hogy azt bántátok meg, hogy mégis a németet/földrajzot/bioszt választottátok ötödik érettségi tárgynak. De most már mindegy.

4. Bizsereg az ujjatok...

Legszívesebben már most leendő csoporttársakat keresnétek a Facebookon.

5. Legszívesebben...

... letiltanátok azt a (most már volt) osztálytársat, aki már most, néhány órával a ponthatárok előtt Facebook-posztban henceg azzal, hogy őt biztosan felveszik, mert jóval 400 feletti a pontszáma.

©

6. Nem túlzás...

... percenként legalább tízszer csekkoljátok a telefonotokat, hátha megérkezett már az sms arról, bekerültetek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára. Előre mondjuk: nyolc előtt senki nem fog sms-t kapni (ha mégis, akkor valaki meghekkelte a rendszert).

Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!