szerző:
Eduline

Középszinten 10357-en, emelt szinten 4984-en érettségiznek biológiából – mire számíthattok, milyen témakörök kerülnek elő leggyakrabban az írásbelin, és milyenek voltak a 2011-es feladatsorok?

Biológiaérettségi 2012: a középszinten vizsgázók 120 percet kapnak a feladatokra
©

Enzimek, a gerincoszlop, az emberi szem működése, a vörösiszap és az RH-vércsoport öröklődése – ezek a témakörök szerepeltek a 2011-es májusi biológiaérettségin. Idén összesen 15 ezren vizsgáznak biológiából, középszinten 10 357-en, a nehezebb, egyben több felvételi pontot érő emelt szintet majdnem ötezren választották. Az eduline-on a vizsga után, 13 órakor nemcsak a középszintű feladatsort, hanem a nem hivatalos megoldókulcsot is megtaláljátok, itt találjátok az első infókat a biológiaérettségiről!

A középszintű érettségi feladatsora

A középszintű érettségi hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű érettségi feladatsora

Az emelt szintű érettségi hivatalos javítókulcsa

Itt találjátok a középszintű biológiaérettségi nem hivatalos megoldásait

120 perc, nyolc-tíz feladat

A középszintű vizsga 120 percig tart, és 8-10 feladatból áll. A feladatsorban biológiai tények és elvek felidézése, jelenségek közötti kapcsolatok felismerése, biológiai megfigyelések és kísérletek, továbbá szövegek és ábrák értelmezése szerepel.

Itt vannak a 2011-es feladatsorok és a javítókulcsok

A 2011-es őszi érettségi

A középszintű biológiaérettségi feladatsora

A középszintű biológiaérettségi megoldása

Az emelt szintű biológiaérettségi feladatsora

Az emelt szintű biológiaérettségi megoldása

A 2011-es tavaszi érettségi

A középszintű biológiaérettségi feladatlapja

A középszintű biológiaérettségi megoldása

Az emelt szintű biológiaérettségi feladatlapja

Az emelt szintű biológiaérettségi megoldása

Az emelt szintű vizsga 240 perces, a diákoknak egy feladatsort (80 pont), valamint egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kell megoldaniuk az alábbi témakörökből: az ember élettana és szervezettana, egészséges életmód és ökológia, környezet- és természetvédelem, növényélettan. A 2012-es érettségi összes feladatsorát és javítókulcsát itt találjátok.

Az elérhető pontszám mindkét szinten 100, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet lehet használni. Az érettségin használható legális puskákról szóló összefoglalónkat itt találjátok.