szerző:
Eduline

Elvégezhettek-e két alap- vagy két mesterszakot állami ösztöndíjasként? Hány félévet ''használtok fel'', ha egy év csúszással újabb képzésre jelentkeztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre megszerzem az alapszakos diplomámat, de rájöttem, hogy mással szeretnék foglalkozni, ezért egy másik BA-képzésre is szeretnék jelentkezni. Eddig állami ösztöndíjasként tanultam. Most mindenképpen fizetnem kell?

A megmaradt állami féléveiteket attól függetlenül igénybe vehetitek, hogy korábban jártatok-e azonos képzési szinten lévő szakra. Így akár két - hat féléves - alapképzést is elvégezhettek ingyen.

Összesen 12 állami félévetek van, kivéve, ha 10 félévnél hosszabb osztatlan képzésre jártok - ebben az esetben 14 félévig tanulhattok állami támogatással. Fontos, hogy ha egy év csúszással kezdtek el egy másik, azonos képzési szintű szakot - tehát egy alapképzés mellett egy másik alapszakot, egy mesterképzés mellett egy másik mesterszakot -, akkor is duplán fogynak a féléveitek. A további részleteket itt találjátok, az állami ösztöndíj feltételeiről szóló összefoglalónkat pedig itt olvashatjátok.

Minden a 2015-ös felvételiről

Ilyen lesz a 2015-ös felvételi

A legfontosabb határidők és dátumok

Pontszámítási szabályok

A 41 központi ponthatár

Ennyit kell fizetni a tizenhat népszerű szakon

Ilyen új képzések indulnak szeptemberben

Így kell kitölteni a 2015-ös elektronikus jelentkezési lapot

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!