szerző:
Eduline

Ahogyan azt megszokhattátok az elmúlt hetekben, az érettségi vizsgák után jövünk a megoldásokkal: hamarosan ellenőrizhetitek, jól oldottátok-e meg a feladatokat földrajzból.

©

A vizsgázók 16 óráig írhatták a középszintű feladatsort, mi pedig hamarosan jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Diákbarát pontozás, korrekt feladatok: ilyennek tartja a földrajzérettségit a szaktanár

Korrekt, a középszintnek megfelelő feladatsor - így jellemezte az idei középszintű földrajzérettségit az Eduline által megkérdezett szaktanár. A topográfiai feladatsor korrekt volt, kizárólag topográfiai fogalmakra kérdeztek rá a feladatsor összeállítói - értékelte a középszintű földrajzérettségi első részét az Eduline által megkérdezett szaktanár, aki szerint az összpontszám arányosan oszlik meg a három feladat között, és a 20 perc is elegendő a feladatok megoldására.