szerző:
Eduline

Kiszivárogtatott érettségi tételek, bankrablás, puskázás a vizsgán és bonyolult szerelmi történetek: így látják a filmkészítők az érettségiző diákokat.

Moszkva tér (2001)

1989-ben, a rendszerváltás évében hatalmas érettségi botrány robbant ki: a diákok előre tudták a tételeket. Ez adta a Moszkva tér című film alapötletét, amely azóta az egyik legkultikusabb magyar film lett.

Port.hu értékelés: 8,6/10 pont.

Érettségi (2007)

Egy amerikai kisváros négy érettségizője nem csak a vizsgával van elfoglalva. Egy csontvelőátültetéshez kell összeszedniük százezer dollárt, így elhatározzák, hogy kirabolnak egy bankot, méghozzá azt, amelyiknek igazgatója az egyikük apja.

IMDb értékelés: 7,7/10 pont.

Éretlenek (1980)

Minden idők legszórakoztatóbb puskázós jelenetét láthatjátok az Éretlenek című filmben. Ezeknek a francia diákoknak a szokásosnál is több múlik az érettségin, így érthető, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a kettesért.

Port.hu értékelés: 9,3/10 pont.

Érettségi buktatókkal (2008)

Ebben a filmben az érettségi mellett a tekervényes szerelmi történetek is főszerepet játszanak. Az iskola vége miatt felbátorodott Lucas kertelés nélkül elmondja filozófiatanárának, mit is gondol róla. Pechére később kiderül, hogy ez a tanár lesz a szóbeli vizsga felügyelője, ráadásul Lucas pont a tanár lányába szeret bele egy bulin.

Port.hu értékelés: 8,6/10 pont.

Felvéve (2006)

Mi a teendő abban az esetben, ha nem sikerül az érettségi, és nem vesznek fel titeket az egyetemre, de a szüleitek ezt nem tudhatják meg? Bartleby szerint az, hogy alapítotok egy saját - kamu - iskolát.

Port.hu értékelés: 7/10 pont.

Minden infó a 2014-es érettségiről

Így változnak az érettségi szabályai 2014-ben

A 2014-es tavaszi érettségi vizsgaidőpontjai

Legális puskák a matekérettségin: hogyan érdemes használni a négyjegyű függvénytáblázatot?

Milyen költők és írók kerültek elő a leggyakrabban a magyarérettségin?

Középszintű feladatsorok és megoldások magyarból

Középszintű feladatsorok és megoldások matematikából

Kidolgozott érettségi témakörök matekból, történelemből és magyarból

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!