szerző:
Eduline

Most, hogy a jelentkezés és a hitelesítés lezárult, az Oktatási Hivatal munkatársai elkezdik átnézni az adatokat és a dokumentumokat. Ekkor is lehetnek teendőitek.

©

Mivel a jelentkezők egyéni döntése, hogy milyen eredményeikből szeretnék a pontjaikat számíttatni, ezért külön figyelmeztetés nélkül kell gondoskodniuk az ehhez szükséges dokumentumok (például a többletpontokra jogosító igazolások, illetve egyéb dokumentum-igazolások) beküldéséről, amelyek még nem álltak rendelkezésükre a jelentkezéskor - figyelmeztet a Felvi.

Ezeket, amint megvannak, azonnal pótolni kell az E-felvételi rendszeren. Erre különösen figyelni kell, mert dokumentumhiány esetén – az érettségi bizonyítvány, a középiskolai bizonyítvány és a felsőfokú oklevél hiányát kivéve – nem kaptok hiánypótlási felhívást. Ezeket a nyelvvizsgákat fogadják el a felvételin.

Még több felvételi

Jár-e pluszpont, ha elváltak a szüleitek?

Milyen OKJ-s végzettségért jár a pluszpont?

Mikor jár többletpont az emelt szintű érettségiért?

Ezek az állami ösztöndíj pontos feltételei

Az E-felvételi segítségével a jelentkezők közvetlenül megtekinthetik és folyamatosan nyomon követhetik a rögzített adataikat és eredményeiket, a felvételi pontjaikat, majd pedig a felvételi döntés eredményét. A pontszámítás módjáról részletesen itt írtunk.

Emellett folyamatosan elérhető és letölthető lesz az adatokat összesítő ún. jelentkezői státuszlap, valamint az eljárás végén ugyanitt lesz elérhető és letölthető a besorolási döntés is. Ezekről azonban már kaptok értesítést, mikor tudjátok megtekinteni, letölteni.

A tájékozódáson kívül elektronikus ügyintézésre is lehetőség van az E-felvételiben. Ezek a funkciók április közepétől érhetők el a felületen, a módosítások és a hiánypótlás határideje pedig 2016. július 12.

Minden friss hírt a felvételivel kapcsolatban itt találtok.