szerző:
Eduline

Diploma, kreditelismerési határozat, leckekönyv - milyen dokumentumokat kell csatolnotok a jelentkezéshez, ha mesterszakra felvételiztek?

©

Diploma

A diplomátok másolatával a mesterképzéshez szükséges alap- vagy osztatlan szak elvégzését igazoljátok. Ehhez mindig csatoljatok egy nyilatkozatot arról, hogy hány állami ösztöndíjas félévet használtatok el.

Akik a diplomájukat az idén szerzik meg, július 10-ig csatolhatják a másolatot a jelentkezéshez. Ha a diplomaosztótok csak a határidő után lesz, oklevél-igazolást kell kérnetek az egyetemtől, főiskolától.

Felsőfokú tanulmányok igazolása

Az alap- vagy osztatlan képzésen szerzett eredményekről szóló dokumentum lehet az indexetek, a diploma melléklete, de kérhettek oklevélátlag-igazolást is. Természetesen ezt is pótolhatjátok július 10-ig.

Előzetes kreditelismerési eljárás határozata

Ha nem olyan mesterszakra jelentkeztek, amely teljes egészében az alapképzésetekre épül, kreditelismerési eljárást kell indítani. A mesterszakot indító intézmény dönti el, elfogadja-e az alapszakotokat. Az erről szóló határozatot a felvételiztető intézménytől kapjátok meg, és legkésőbb július 10-ig csatolnotok kell a jelentkezésetekhez.

Egyéb igazolások

Egyes képzéseken kérhetnek munkatapasztalatot, gyakorlatot - a munkaköri igazolást a munkáltatótól, gyakorlati helytől szerezhetitek be. Van, ahol önéletrajzot, motivációs levelet vagy a szakmai tevékenység (például publikációs vagy kutatói munka, közéleti tevékenység, szakmai verseny) igazolását, esetleg orvosi igazolást is kérnek. ezekről a követelményekről az egyetemeken, főiskolákon kaphattok információt.

Bizonyos mesterszakokon adnak pluszpontot az országos vagy intézményi tudományos diákköri konferencián szerzett eredményekért is, ebben az esetben erről is kérjetek igazolást.

A legfontosabb infók a 2014-es felvételiről

Pontszámító kalkulátor (alapszakos)

A 2014-es pontszámítási szabályok

Mesterszakos pontszámítási szabályok

A 2013-as ponthatárok

A 2014-es felvételi szabályai

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb mesterszakokért?

Mennyibe kerül egy félév a tizenhat népszerű szakon?

A tizenhat népszerű szak 2014-es ponthatára

Így kell használni az e-felvételit - lépésről lépésre

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!