szerző:
Eduline

Idén 111 ezren futottak neki a felvételinek, ám közel sem jelenti azt, hogy többen lesznek, akik bejutottak a...

©

Idén 111 ezren futottak neki a felvételinek, ám közel sem jelenti azt, hogy többen lesznek, akik bejutottak a kiválaszotta egyetemre vagy főiskolára 2015-ben.

A ponthatárokat a magasabb jelentkezőszám érdemben befolyásolhatja: többen lehetnek, akik magas pontszámot érhettek el, az egyes szakokon tapasztalható túljelentkezés miatt így többen lehetnek, mint amit egy-egy szak a tavalyi ponthatárokkal elbírna. Önmagától értetődő, hogy a legnépszerűbb szakoknál, ahol akár hat- vagy tízszeres túljelentkezés tapasztalható, magasabb lehet a ponthatár. Emlékezetes, 2014-ben a turizmus-vendéglátás szakon elég rosszul jártak a jelentkezők: 428 helyett 446 pontnál húzták meg a bekerülési limitet az állami ösztöndíjas képzésen. A mezőny azonban "hígulhatott" is, vagyis a tavalyi pontszámok befagyasztása esetén is lesznek olyanok, akik remémyeik ellenére nem jutnak be sehova.

Számukra így maradhat a pótfelvételi augusztusban, illetve javító célal újból érettségizhetnek ősszel vagy tavasszal, hogy jövőre bejuthassanak.

Ponthatárhúzás az eduline-nal

Az eduline-on július 26-án egész nap követhetitek a felvételivel kapcsolatos eseményeket, délután indul folyamatosan frissülő tudósításunk is. Beszámolunk a ponthatárokról, ellátogatunk a budapesti Pont Ott Partira. Megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb alap- és osztatlan szakok, illetve intézmények.  Ha arra vagytok kíváncsiak, mi lesz majd, ha felvettek, itt olvashattok fontos infókat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!