szerző:
Eduline

Ha a közúti helyzet vagy betegség miatt nem jutottál el érettségizni, vagy a vizsgádon történt valami, ami miatt nem tudtad befejezni, akkor sem veszett el minden remény.

Pótló érettségit lehet tenni, ha a vizsgázó számára fel nem róható okok miatt nem jutott el a vizsga helyszínére, vagy ha eljutott, de azt hasonló okokból nem tudta befejezni - például rosszullét miatt. Erről természetesen igazolás szükséges, ha a helyszínen történik valami, akkor azt az érettségi jegyzőkönyvébe is bekerül.

Amennyiben valaki megkezdte az érettségit, de közben akadt probléma (rosszullét, áramszünet), úgy a kimaradt feladatrészből is írhat újat, természetesen új feladatokkal.

Ilyen eset volt 2010. május 17-én, mikor az árvíz miatt számos helyen nem jutottak el a vizsgázók a kijelölt iskolákba az informatika gyakorlati érettségire. Számukra a minisztérium május 31-én jelölt ki új vizsgaidőpontot.

Amennyiben egyedi esetről van szó, úgy általában nem lehetséges pótló vizsgát tenni, az őszi (októberi) időszakban tud érettségizni a balszerencsés vizsgázó.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!