szerző:
Eduline

Elkezdődtek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a személycserék, máris távozik posztjáról a tárca egyik legfontosabb intézményének, a milliárdos beszerzéseket intéző az Educatio Kft.-nek a vezetője – értesült a hvg.hu. Kérdés, hogy így le tudják-e majd vezényelni a felvételi eljárást.

©

Két hónappal a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt váltották le az Ecucatio vezetőjét – tudta meg két forrásból is a hvg.hu. Kerékgyártó Sándor 2010 júliusa óta irányította az állami céget, amely a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Nem szerencsés, hogy a felvételi eljárás kellős közepén vált ügyvezetőt az Educatio: bár a diákok február közepéig leadták a jelentkezési lapokat, a munka java csak most jön. Április vége óta nyúlhatnak hozzá a felvételizők az adataikhoz és dokumentumaikhoz az e-felvételi rendszerében: július 10-ig bárki pótolgatja a hiányzó dokumentumokat, módosíthatja az adatokat és a megjelölt szakok sorrendjét.

Az Educatio biztosítja ugyanis a felvételi eljárás informatikai hátterét, koordinálja és ellátja az eljárás ügyviteli folyamatait, valamint a felvételizők tájékoztatása is a kft. feladata.