szerző:
Eduline

A vér összetevői, a szitakötők, a malária, az emberi légzés és az Rh-vércsoport is témakör volt az idei középszintű biológiaérettségin. A feladatokat és a nem hivatalos javítókulcsot 13 órakor találjátok meg itt. A biológia és kémia érettségi feladatsor megoldásának szakmai támogatója a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara.

Több mint tízezren választották  a középszintű vizsgát, amely 120 percig tart, és 8-10 feladatból áll. A feladatsorban biológiai tények és elvek felidézése, jelenségek közötti kapcsolatok felismerése, biológiai megfigyelések és kísérletek, továbbá szövegek és ábrák értelmezése szerepel.

A középszintű érettségi feladatsora

A középszintű érettségi hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű érettségi feladatsora

Az emelt szintű érettségi hivatalos javítókulcsa

Itt találjátok a középszintű biológiaérettségi nem hivatalos megoldását

Az emelt szintű vizsga 240 perces, a diákoknak egy feladatsort (80 pont), valamint egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kell megoldaniuk az alábbi témakörökből: az ember élettana és szervezettana, egészséges életmód és ökológia, környezet- és természetvédelem, növényélettan. A 2012-es érettségi összes feladatsorát és javítókulcsát itt találjátok.

Az elérhető pontszám mindkét szinten 100, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet lehet használni. Az érettségin használható legális puskákról szóló összefoglalónkat itt találjátok.