szerző:
Eduline

Napokon belül megjelenik a 2015-ös felvételi tájékoztató: ha most jelentkeztek egyetemre vagy főiskolára, ezeket a határidőket nem szabad elfelejtenetek.

©

Jelentkezés: február 15.

A 2015-ös felvételire február 15-ig jelentkezhettek: eddig kell véglegesítenetek a jelentkezést az e-felvételiben. Hagyományos jelentkezési lapon már nem lehet felvételizni: a legfontosabb változásokról itt olvashattok, részletes összefoglalónkat pedig itt találjátok.

Hitelesítés: február 23.

A jelentkezéseteket február 23-ig kell hitelesítenetek - ha ezt elmulasztjátok, bukjátok a felvételit. Két lehetőségetek van: ha ügyfélkapun keresztül szeretnétek hitelesíteni, de még nincs hozzáférésetek, személyesen kell regisztrálnotok valamelyik okmányirodában - erről itt találtok részletes információkat. Ezután egyszerre kell belépnetek az ügyfélkapuba és az e-felvételibe, ekkor automatikusan megtörténik a hitelesítés.

Ha inkább postán hitelesítenétek, töltsétek le a hitelesítő adatlapot az e-felvételi felületéről, majd kitöltve és aláírva küldjétek el az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190).

Dokumentumpótlás, adat- és sorrendmódosítás: július 9.

Azokat a dokmentumokat, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre - nyelvvizsga- vagy érettségi - július 9-ig kell feltöltenetek az e-felvételibe. Eddig módosíthatjátok az adataitokat, illetve a megjelölt szakok sorrendjét is: új képzést ekkor már nem jelölhettek meg.

Ponthatárhúzás: július 23.

A ponthatárokat várhatóan július 23-án hirdetik ki: ekkor tudjátok meg, bekerültetek-e a megjelölt szakra. Itt a 2014-es felvételi összes ponthatárát megnézhetitek.

Pótfelvételi: július vége

Azok, akik a rendes felvételi eljárásban nem vettek részt, vagy nem kerültek be egy képzésre sem, várhatóan július végétől jelentkezhetnek majd a pótfelvételire. A ponthatárokat augusztus végén húzzák. A pótfelvételin már csak egy szakot lehet megjelölni, az egyetemek, főiskolák pedig szinte csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg. A 2015-ös felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!