szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pár napja elérhető az érettségi jelentkezési lapja. Mutatjuk a 2021-es vizsgák legfontosabb időpontjait és feltételeit, amiket már most tudunk.

A héten nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2021-es érettségik jelentkezési lapjait. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) továbbra is azon az állásponton van, hogy nem változtatnak az érettségi szabályain, mivel "ősszel is 30 ezer diák érettségizett le úgy, hogy nem alakult ki egyetlen egy fertőzési gócpont sem". A járvány miatt azonban idén is speciális szabályok vonatkoznak majd rátok, szerencsére ezt is nyilvánosságra hozta már az OH - itt olvashatjátok például a maszkviselés szabályait.

Azt is tudjuk, milyenek lesznek az osztályozási szabályok és hány százalékot kell elérnetek 2021-ben a közép- és az emelt szintű érettségi vizsgákon a ketteshez vagy az ötöshöz. Mutatjuk. Illetve az is kiderült, hogy kiknek és mennyit kell majd az érettségiért fizetnie, sőt az időpontok sem változtak.

Mikor lesz a 2021-es érettségi? A dátumokat ebben a táblázatban nézhetitek meg:

©

Mivel nem volt muszáj az őszi időszakban bepótolni az érettségit azoknak, akik tavasszal a járványhelyzet miatt visszaléptek a vizsgától a kormány úgy döntött, 2021 májusában is próbálkozhatnak azok, akik még mindig félnek az esetleges fertőzéstől.

Hibába tudjuk mindezeket, három hónappal az érettségi szezon kezdete előtt még mindig sok a megválaszolatlan kérdés a vizsgák körül. Az erőforrás-minisztérium szerint idén is biztonságosan meg lehet tartani az írásbeliket, sőt a végzősöknek a szóbelikre is fel kellene készülniük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!