szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közeleg a téli szünet, az év vége és ezzel együtt a 2021-es felvételi kezdete is.

Hagyományosan a szünet előtti utolsó hét végén indul be a jelenzekzési szezon. Tavaly például december 19-én indult el a következő évi felvételi időszak azzal, hogy nyilvánosságra hozták a képzések listáját és a felvételi tájékoztatót.

Bár pontosan nem lehet tudni, idén melyik napon indul a jeletkezési időszak, egy valami már biztos: mint minden évebn, most is a végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. február 15-én éjfélig kell majd rögzíteni.

Mit tudunk még a 2021-es felvételiről?

A 2021-es felvételi csak év végén rajtol, de néhány dolgot már most tudni lehet a szabályokról. Például már tudjuk, milyenek lesznek a minimumponthatárok a 2021-es felsőoktatási felvételin, és azt is, hogy továbbra is kötelező lesz az emelt szintű érettségi.

Sőt, a héten megjelent a 2021-es érettségik emelt szintű témaköreinek listája. A magyarértettségi tételcímeit itt nézhetitek meg, a történelemérettségi témaköreit pedig itt éritek el.

Ezeken felül elérhető már a 2021-es kötelező emelt szintű érettségik listája is, amiből megtudhatjátok, hogy egy adott szakra milyen tárgyból várnak emelt szintű vizsgát az egyetemek. Ezt itt nézhetitek meg.

A 2021-es felvételiről itt találjátok a legfrissebb anyagainkat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!