szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megmarad-e a 2021-es felvételin az érettségi pontok duplázásának lehetősége? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.

A felvételi pontszámítási szabályait ez a kormányrendelet határozza meg, a jövőre hatályos változatban pedig ugyanúgy szerepel az érettségi pontok duplázásának lehetősége, mint eddig.

"Alapképzésre és osztatlan képzésre történő jelentkezés esetén e rendeletben meghatározott eltéréssel a jelentkező teljesítményét felvételi összpontszámmal kell értékelni, amelyet az alábbiak szerint kell számítani:

  •  a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összeadásával, vagy
  •  az érettségi pontok kétszerezésével,

mindkét esetben az esetleg szerzett érettségi többletpontok és egyéb többletpontok hozzászámításával. Illetve a két számítási mód közül azt kell alkalmazni, amelyik a jelentkező számára előnyösebb" - áll a kormányrendeletben.

A kétéves, diplomát nem adó felsőoktatási szakképzésre jelentkezőknek még több lehetőségük van: ők vagy a tanulmányi és az érettségi pontokat adják össze, vagy a tanulmányi pontokat duplázzák, vagy az érettségi pontokat szorozzák meg a kettővel. A végeredményhez mind a három esetben hozzá kell adni a többletpontokat.

Arról, hogy mit tudunk a 2021-es felvételiről, itt olvashattok el mindent.

Öt fontos dolog, amit tudnotok kell ha 2021-ben felvételiztek

Milyenek lesznek a minimumponthatárok a 2021-es felsőoktatási felvételin, kötelező lesz az emelt szint? A 2021-es felvételi csak év végén rajtol, de néhány dolgot már most tudni lehet a szabályokról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!