szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus miatt az idei általános felvételin a részvizsga - szóbeli vagy írásbeli - eredményéből kiállított nyelvvizsga-bizonyítványért is ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért. Fontos azonban, hogy nem minden felvételiző kaphat pluszpontokat a résznyelvvizsgáért. Mutatjuk a részleteket.

Az idei általános felvételi eljárásban a részvizsga eredményéből kiállított nyelvvizsga-bizonyítványért ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért – vagyis a B2 (középfokú) bizonyítványért 28 pontot, a C1 (felsőfokú) bizonyítványért 40 pontot kaphattok.

Egy fontos feltétele azonban van ennek a könnyítésnek, méghozzá az, hogy csak abban az esetben jár a pont, ha a 2019/2020-as tanévben kezdtétek meg, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtátok befejezni a komplex nyelvvizsgát. Vagyis, ha esetleg tavaly nyáron szereztetek résznyelvvizsgát, és azóta nem sikerült megszereznetek a párját, akkor nem kaphattok érte pontot a 2020-as felvételin.

Ez a külföldi nyelvvizsgák honosítására is vonatkozik: a már meglévő részeredményt, illetve a külföldi vizsgát kell elfogadni a fentiek alapján komplex nyelvvizsgának - írja a felvételi tájékoztató.

Meddig kell feltöltenetek az E-felvételibe, hogy számítson?

Amennyiben már letettétek a nyelvvizsgát, de a bizonyítványt a dokumentumpótlási határidőig (azaz 2020. július 9-ig) nem tudják kiállítani (a nyelvvizsga-bizonyítványok kiállítása általában 60 nap), a felvételi eljárásban - a bizonyítvány helyett - a nyelvvizsga-központ által kiadott igazolással is igazolhatjátok a többletpontokat - emelik ki.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Látványos diagram az elmúlt hónapok legfontosabb oktatási számaival

Hányan jelentkeztek érettségire és végül mennyien vizsgáztak idén? Milyen volt az első hét - hányan vizsgáztak emelt szinten és középszinten? A felvételire is hatással volt a koronavírus - mik voltak a legnépszerűbb alap- és mesterszakok a felvételin? Látványos diagramban összesítettük az elmúlt pár hónap legfontosabb oktatási számait, statisztikáit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!