szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A minimumponthatárokat az emelt szintű érettségiért járó ponttal együtt vagy anélkül kell elérni? Fontos kérdésre válaszolunk.

Minden felsőoktatási képzés esetén van egy bizonyos minimumponthatár, amelyet el kell érnetek ahhoz, hogy bármelyik szakra bekerülhessetek. Ezt azonban nem minden, hogy milyen pontokkal együtt - vagy anélkül éritek el. A felsőoktatási szakképzés esetén ez különösen bonyolult kérdés lehet.

Felsőoktatási szakképzésre csak az a jelentkező vehető fel, akinek az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímen adható többletpontok nélkül számított pontszáma eléri a 240 pontot - írja a Felvi. Mivel azonban egyedül erre a képzéstípusra nem kötelező az emelt szintű érettségi, így nem mindegy, hogy milyen tárgyból tesztek ilyen vizsgát, ha tesztek.

Tehát a felsőoktatási szakképzések mindegyikénél járjatok utána, hogy milyen tárgyak számítanak a felvételi eljárás során, mert ez döntő kérdés lehet a végleges pontszámotoknál.

Felvételi kisokos: itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen

Már egy ideje elindult a tavaszi ügyintézési időszak. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes szakoknál? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!