szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára ma elmondta, hogy lezajlottak a legtöbb diákot érintő vizsgák a héten.

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóját Maruzsa Zsolt köznevelési államtitkár kezdte. Elmondta: a héten rendben lezajlottak az érettségi vizsgák, sehol nem volt botrány, vagy probléma.

"Nem volt könnyű menet, mindenkin nagy volt a nyomás és a felelősség"

- mondta el az államtitkár. A számításaik beigazolódtak és a tanárok sem bojkottálták a vizsgák megszervezését, a diákok pedig nem mondták vissza a vizsgajelentkezésket tömegesen. Hozzátette: az érintettek szigorúan betartották a biztonsági előírásokat, a járvány pedig lecsendesedett, nem kellett tartani a tetőzéstől, így jó döntés volt megtartani az érettségiket.

Kövessétek velünk a hét utolsó napjának eseményeit is. A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

2020-as németérettségi: minden infó percről percre

Ma a németérettségivel zárjuk az idei érettségi szezon első hetét. Ha szeretnétek elsőként értesülni a feladatokról és a megoldásokról, akkor tartsatok velünk, mivel ma is percről percre tájékoztatunk benneteket. A német érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Budapesti Távtanulási Központnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.