szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vészesen közeledik az érettségi, ami a járvány miatt idén még stresszesebb, mint általában. Ezért most összeszedtünk nektek néhány tanácsot, amelynek a betartásával eredményesebb lehet a felkészülés.

1. Rendszerezzétek az ismereteiteket  

Az érettségi előtti utolsó hetekben fontos, hogy hatékonyan kihasználjátok a rendelkezésetekre álló időt, hiszen ilyenkor minden perc aranyat ér. Ekkor már nem érdemes új ismereteket a fejetekbe tuszkolni, inkább a meglévő tudásotokat rendszerezzétek. Lapozzátok át a korábbi évek tankönyveit és a nagyobb témakörök mentén ismételjétek át a tanagyagokat.

2. Mozogjatok minden nap

A járvány miatt korlátozottak a lehetőségek, de próbáljatok meg minden nap egy kicsit mozogni a kertben vagy sétálni a kutyával a ház körül, a friss oxigén ugyanis elengedhetetlen a tanuláshoz.

3. Ne parázzatok

Bár a rendkívüli helyzetre való tekintettel ez a tanácsot még nehezebb megfogadni, azért próbáljátok meg, hiszen stresszes állapotban nem lehet koncentrálni és tanulni. Kapcsoljátok ki az agyatokat zenével, jógával, színezőkkel, vagy bármivel, ami nektek beválik.

4. Higgyétek el, hogy sikerülhet

Gondoljatok arra, hogy nem ti vagytok az egyetlenek, akiknek a jelenlegi helyzet megnehezíti a felkészülést és a vizsgázást. Rengeteg érettségizővel jártok egy cipőben, akik hozzátok hasonlóan bizonytalanok, de bízzatok magatokban és higgyétek el, hogy így is ki tudjátok hozni magatokból a maximumot.

Ezek a leggyakoribb hibák a matekérettségin: komoly pontokat veszíthettek, ha nem figyeltek

Akár közép-, akár emelt szinten készültök érettségizni matekból, egy írásbeli feladatsort mindenképp meg kell oldanotok. Most ebben nyújt segítséget nektek a Studium Generale (SG) matematika szekcióvezetője, aki megosztotta velünk, mik a leggyakrabban elkövetett hibák az írásbeli vizsgákon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!