szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségi felkészülés nem állhat meg. Ha valamit nem értetek, vagy valami nehezebben megy, akkor nem csak a könyvekből és füzetekből érdemes tanulni. Ingyenes felkészítőt biztosít a Studium Generale az érettségizőknek.

Szombat délelőttönként három tantárgyból (matematika, történelem, elméleti közgazdaságtan) biztosít érettségi felkészítést 11. és 12. osztályos középiskolásoknak a Studium Generale. A szervezet tanárai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói közül kerülnek ki, akik önkéntesen vállalják az oktatást biztosítva a középiskolásoknak - írják közleményükben.

Normál körülmények között évente 6-700 középiskolás felkészítése zajlik szombat délelőttönként tantermi órák keretében ezek az érettségire felkészítő órák kerültek most át az online térbe. A Studium Generale Facebook oldalán elérhető Facebook Live linkeken keresztül szombaton 9.30-12.30 között az ország valamennyi végzős középiskolása becsatlakozhat az élő oktatásba. A diákszervezet munkatársai így igyekeznek segíteni a nehéz helyzetbe került érettségizőkön.

Nem csak szombatonként lesz gyakolrás, a Studium Generale két-három napos maratonokat is tart, amelyeken az oktatók a résztvevő diákokkal átismétlik a legfontosabb, leggyakrabban előforduló közép- és emelt szintű érettségi témákat. Idén, a koronavírus-járvány miatt ezek a maratonok is online stream formában lesznek megtartva, amelyeken a Facebook-eseményekhez csatlakozva lehet részt venni. Töri maraton időpontja április 14-17, a mateké április 22-24, a közgáz pedig május 7-8. lesz - írják.

Csak írásbeli érettségiket szerveznének idén

A megszokottól eltérően zajlanának majd a 2020-as érettségik - jelentette be a kormány. Döntés még mindig nincs, csak javaslat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!