szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét egy olvasói levélre válaszoltunk: mikor nem kaphattok többletpontot az emelt szintű érettségiért? Fontos feltételek.

Minden esetben jár az 50 többletpont az emelt szintű érettségiért?

Az emelt szintű érettségiért 50 többletpont jár, ha teljesítitek a legalább 45%-os eredményt, és ha az érettségi pontjaitok számítását az emelt szinten teljesített vizsgaeredményeitek alapján kéritek. Tehát csak abban az esetben kapjátok meg a többletpontot az emelt szintű érettségiért, amennyiben annak az eredményéből számítják ki az érettségi pontjaitokat.

Szintén csak abban az esetben jár többletpont a nehezebb vizsgáért, ha a kiválasztott szakon kötelező vagy választható érettségi tárgy, amiből emelt szinten érettségiznétek. Ezeknek a tárgyaknak a listáját itt nézhetitek meg.

A 2020-as érettségivel és felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Többletpontok a felvételin: fel kell tölteni a nyelvvizsgát vagy elég az igazolás?

Hamarosan itt a nagy felvételi hajrá, azoknak, akik még nem szereztek nyelvvizsgát, de tervezik a bizonyítvány beszerzését, van még egy kis idejük dönteni. De vajon fel kell tölteni a rendszerbe a megszerzett papírokat, vagy elég, ha megvan, hogy sikeres a vizsga? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!