szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pluszpontot lehet kapni gyermekgondozási jogcímen a felsőoktatási felvételin? Kik jogosultak a többletpontokra? Fontos kérdésekre válaszolunk.

40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsőoktatási szakképzésen (kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot), azoknak a diákoknak, akik

  • fizetés nélküli szabadságon vannak vagy
  • csecsemőgondozási díjban (CSED), vagy
  • gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy
  • gyermeknevelési támogatásban (GYET), vagy
  • gyermekgondozási díjban (GYED), részesülnek.

Az esélyegyenlőségi többletpontokat azonban csak azok kaphatják meg, akik az ehhez szükséges igazolásokat benyújtják. Az igazolási jogcímeknek pedig a tájékoztató megjelenése és 2020. július 9. közötti időintervallumban fenn kell állniuk.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mire kaphattok még többletpontot, akkor itt megnézhetitek a teljes listát. A 2020-as egyetemi, főiskolai felvételiről a legfrisebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Mennyit ér a nyelvtudásotok a felsőoktatási felvételin? Itt vannak a részletek

Hány plusz pontot szerezhettek a felvételin a középfokú és a felsőfokú nyelvvizsgával? Mennyit ér, ha több nyelvvizsgátok is van? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.